ZEKİ BİLGE KİMDİR?

ZEKİ BİLGE (1930-2000)

Trabzon-Çaykara efradından; saygın işadamlarından olan rahmetli Mehmet Fehmi-Fatma BİLGE'nin değerli oğulları Sayın Zeki BİLGE'nin öz geçmişi:

1930 yılında İstanbul Fatih'te, Mehmet Fehmi ve Fatma BİLGE'nin ikinci çocukları olarak dünyaya geldi.  İlk ve orta öğrenimini Fatih Gelenbevi okullarında tamamladıktan sonra liseyi Almanya'da bitirmiştir. İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. Daha sonra Sevim BİLGE ile evlenmiştir. İbrahim BİLGE ve Gülgün BİLGE isminde iki çocuğu vardır. 1980'li yıllarda Türkiye'nin batı ve ortadoğuya açılmasıyla Libya'da müteahitlik hizmetlerinde öncülük yaparak yüzlerce Çaykaralı'nın Libya'da çalışma imkanı bulmalarını sağlamıştır. Özelleştirme kapsamında bulunan KARÇAY çay fabrikasını satın almıştır. İthalat ve ihracatta yapmış olduğu önemli çalışmalarda devletimizin vergi ödeme rekortmenleri arasında yerini üst sıralarda korumuştur.

Eğitime verdiği önemle tanınan Zeki BİLGE verdiği burslarla birçok gencimizin okumasına vesile olmuştur. 1989-1990 yılında tek katlı olan Çaykara Merkez İlkokulunda bir kat daha ilave ettirmiştir. Okulun adı Zeki Bilge İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Sanayide ve eğitimde yapmış olduğu önemli çalışmalarından dolayı her zaman kalbimizde yaşayacak Zeki BİLGE 27 Eylül 2000 tarihinde vefat etmiştir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi